top of page
GPTempDownload 6.JPG

Kitesurfles Makkum

Leer kitesurfen in 
Makkum

Makkum is het watersport-Mekka van het Noorden. Naast de grote scheepswerven en jachthavens, is de kust van Makkum omringd door natuurgebied.

Gelukkig voor ons kitesurfers is er ook het recreatiepark 'De Holle Poarte' dat een mooi strand heeft met de perfecte ligging om te leren kitesurfen!

De Spot

Kitesurflocatie Makkum bevindt zich in een mooie grote baai, met sta-diepte water. Dankzij de ligging is ook hier niet te veel golfslag. Een hele fijne plek dus om te leren kitesurfen.

Aan de noordkant van de baai ligt het invaartkanaal, waar een kleine wandeling verderop een mooi strandje is waar je je kite kunt opzetten. Vanaf hier kan je de baai in kitesurfen. Gele tonnen geven het kitesurfgebied aan.

Gezien de populariteit van het strand van Makkum in de zomermaanden, mag je hier niet kitesurfen van 1 mei tot en met 1 oktober. Gedurende deze periode gaan we voor jou kitesurfles naar Kornwerderzand of Mirns.

De wind

Kitesurflocatie Makkum is mooi gericht op het westen, wat betekend dat het goed is om hier te kitesurfen met de wind vanuit het noorden, draaiende naar het westen en zuiden. Een enorm wind-zekere locatie dus! In het najaar en voorjaar zijn we hier vaak te vinden om kitesurflessen te geven.

GPTempDownload (3).JPG
GPTempDownload (1).JPG
bottom of page