top of page
GPTempDownload 6.JPG

Kitesurfles Kornwerderzand

Leer kitesurfen op 
kornwerderzand

Kornwerderzand aan de A7 op de Afsluitdijk, vernoemd naar het dichtbij gelegen dorpje Cornwerd, is de meest noordelijke spot aan het IJsselmeer voor kitesurflessen.

 

Grenzend aan een natuurgebied met vlak water, goede bereikbaarheid (ook vanuit Noord-Holland) en vaarbaar met wind vanuit richtingen waarbij de meeste kitesurf spots het afleggen, is dit een ideale plek om te leren kitesurfen!

De Spot

Direct naast een lange parkeerstrip is een groot grasveld met genoeg ruimte om je kite op te pompen en je voor te bereiden voor je kitesurfles. Vervolgens lopen we de dijk af, naar een klein strandje en het ondiepe water van deze kitesurf spot.

Gezien vanaf de dijk, ligt er aan de linker kant van Kornwerderzand de Makkumer Noordwaard, een groot natuurgebied waar veel trekvogels te vinden zijn. Om deze reden is deze kitesurf spot in de winter gesloten van 1 oktober tot en met 1 mei. In deze periode gaan we voor jou kitesurfles naar Makkum.

De wind

Het strandje van Kornwerderzand is gericht op het zuiden, met een groot ondiep gedeelte dat zich uitstrekt langs het natuurgebied. Vanwege de ligging is het hier het beste om te kitesurfen met de wind vanuit het zuidwesten draaiend naar het noordoosten.

 

Kornwerderzand is een van de weinige kitesurf locaties aan het IJsselmeer die het mogelijk maakt om te leren kitesurfen als de wind uit een meer oostelijke richting komt!

GPTempDownload (3).JPG
GPTempDownload (1).JPG
bottom of page